Turktime

Kuraklık ve soğuk 'yeşil altın'ı vurdu

Küresel iklim değişikliği nedeniyle hasatta çiftçiyi eli boş döndüren ürünlerden biri de nağm-ı değer 'yeşil altın' Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli tarımsal ürünü olan Antep fıstığı rekoltesinde yüzde 40 düşüş yaşandı.
ABONE OL
Abone Ol
Kuraklık ve soğuk 'yeşil altın'ı vurdu
Haberler / Ekonomi
26 Eylül 2022 Pazartesi 17:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gaziantep'in önemli geçim kaynaklarından olan Antep fıstığında hasat sezonu, tamamlanma aşamasına geldi.

Son yıllarda iklim değişikliği gibi nedenlerle yeterli yağışı alamayan Gaziantep'te üreciler endişeli. İlde genelinde yaklaşık 42 milyon fıstık ağacınından bu yıl rekolte beklentisi düşük.

Gaziantep Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yiğit, son yıllardaki kuraklık nedeniyle bölgede geçen yıl 200 bin ton olan rekoltenin bu sene 125 bin ton civarında olmasını beklediklerini söyledi.

Yiğit, "Kuraklık dolayısıyla bölge olarak bu yıl rekolte düşüşleri yaşıyoruz. Çiftçimiz bu yıl umduğunu hiç bulamayarak sezonu zorlu bir süreçle kapatacak. Fıstık hasadının sonlarına yaklaştık. Bölgede üreticinin geçen yıla oranla 75 bin ton seviyelerinde kaybı var'' dedi.

Gaziantep özelinde de kuraklık etkisinin ürüne yansıdığını ifade eden Yiğit, ''Kentimizde geçen yıl 75 bin ton seviyelerinde elde ettiğimiz rekolte bu yıl 30 bin ton seviyelerinde gerçekleşecek" açıklamasında bulundu.

FİYAT YÜKSELİŞİ KAÇINILMAZ

Cuma Yiğit, Antep fıstığının, bölgedeki en önemli tarımsal ürün olduğunu anlatarak rekoltedeki düşüşün, fıstık fiyatlarında artışa neden olabileceğini vurgulayıp fiyatlarda yükselişin kaçınılmaz olduğunu da dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime