Turktime

Köy okulları yaşam merkezine dönüşüyor

Kullanılmayan köy okulları için Milli Eğitim Bakanlığı yeni proje başlattı. Üç bakanlığın daha sürece destek vereceği proje ile köy okulları yaşam merkezlerine dönüşecek.
ABONE OL
Abone Ol
Köy okulları yaşam merkezine dönüşüyor
Haberler / Kültür
3 Mayıs 2022 Salı 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Köy okulları yaşam merkezlerine dönüşecek. "Köy Yaşam Merkezleri" konsepti Ramazan Bayramı sonrasında hayata geçecek. Açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. "Yüm köy okullarında bu projeyi başlatacağız. Projeyle köylülerimize tarım ve hayvancılıkla ilgili eğitimler vererek, sürekli yanlarında olmayı onlara destek vermeyi amaçlıyoruz. Eğer fiziki mekan yeterli ise okulları yaz kamplarına dönüştüreceğiz. Okulları bölgenin ihtiyaçlarına göre aktif olarak kullanmak için dönüşüme alacağız. Dört bakanlığın aktif olarak yer aldığı çok kapsamlı bir projeyi başlatıyoruz" dedi.

"ŞEHRE GİTMEDEN KURS İMKANLARI GELECEK"

Bakan Özer, dünya genelinde tedarik zinciri ve su temini ilgili sıkıntıların tarım ve hayvancılığı çok daha kritik hale getirdiğini söyledi. Bu nedenle mevcut kapasiteyi çok daha verimli kullanmanın önemine vurgu yapan Özer, "Özellikle halk eğitimi merkezlerimizi köy okullarımızın binalarına kurarak vatandaşlarımızın tarım ve hayvancılıkla ilgili farkındalığını artırmak, yeni açılımlar, yeni tekniklerle arıcılıktan tutun tüm alanlarla ilgili şehre gitmeden sürekli bir kurs alması için ayağına eğitim hizmetinin geldiği bir mekanizmayı oluşturacağız" diye konuştu.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime