Turktime

Kısa film yarışması ilçeyi film platosuna çevirdi

Bartın'ın 3 bin nüfuslu Ulus ilçesinde, esnaftan öğrenciye, işçiden memura birçok kişi, Adalet Bakanlığının "Önce adalet, önce insan" sloganıyla düzenlediği kısa film yarışmasına katılmak için hem kamera önüne hem kamera arkasına geçti.
ABONE OL
Abone Ol
Kısa film yarışması ilçeyi film platosuna çevirdi
Haberler / Kültür
19 Mart 2021 Cuma 15:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Adalet Bakanlığının, adalet, vicdan, hukukun üstünlüğü, insan hakları gibi kavramların sinemanın özgün diliyle ortaya konulması için düzenlediği kısa film yarışması, ilçe halkını harekete geçirdi.

İlçede yaşayanlar, yarışmaya katılmak için kollarını sıvayarak yönetmenlikten senaristliğe, oyunculuktan görüntü yönetmenliğine kadar filmin her kademesinde yer aldı.

Esnaf, işçi, kamu çalışanı ve öğrenciler ile 10'u oyuncu 30 kişinin emeğiyle hazırlanan, engelli bir temizlik görevlisinin gözünden adalet teması işlenen "Yargı" isimli ilk film çekimleri tamamlanarak Bakanlığa teslim edildi. İkinci film için de "kamera" denildi.

Adaleti temsil eden ve yıkılan bir heykelin el birliğiyle kaldırılması anlatılan "Hadi" isimli ikinci filmde, yine ilçe halkından demirci esnafından terziye, tekstil çalışanından çiftçiye yaklaşık 100 kişi rol alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime