Turktime

Kırklareli'nde sel felaketi: Ölü ve kayıplar var

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde etkili olan kuvvetli yağışta dereler taştı, bazı yollar kapandı. Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, selde 4 kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Şiddetli yağışta suya kapılan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Kırklareli'nde sel felaketi: Ölü ve kayıplar var
Haberler / Güncel
5 Eylül 2023 Salı 21:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarısının ardından Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde sağanak, derelerin taşması ve su baskınlarına neden oldu.

İlçede sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açtı. İğneada’da bulunan turizm tesisindeki birçok bungalov ev taşkın dolayısıyla sürüklendi.

Bölgeye AFAD, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik, itfaiye ve UMKE ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi.

Ekipler tesiste kalan bazı tatilcilerden taşkının ardından haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışması başlattı.

Bölgede ormanda mahsur kalan 6 kişi, ekiplerce kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Başlatılan arama çalışmalarında; bungalovlarda sel sularına kapılan 1'i çocuk 2 kişi, ekiplerce kurtarıldı.

4 KİŞİ KAYIP

Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün,  bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "4 vatandaşımız kayıp, onları arama çalışmaları devam etmekte." dedi.

Bungalov evlerin bulunduğu alanda 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. 

EMİRKÖY-İĞNEADA KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Değirmen Deresi'nden taşan sular Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlayan karayolunu kapladı, yol bir süre ulaşıma kapandı.

Bölgede yol ve köprü çalışması yapan kara yollarına bağlı bir iş makinesi akıntının ortasında kaldı. Suyun yükseldiğini gören operatör öncesinde araçtan çıkarak sele kapılmaktan kurtuldu.
Sağanak nedeniyle İğneada beldesinde su baskınlarının yaşandığı, bazı evler ve çiftlikleri su bastığı belirtildi.

Kırklareli Valisi Birol Ekici de AFAD botuna binerek çalışmaları koordine etti. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere bölgeye geldi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime