Turktime

Kedi ve köpekler için salgın uyarısı!

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), dünya genelindeki rekor düzeyde kuş gribi vakası nedeniyle vatandaşları kedi ve köpekleri içeride tutmaları için çağrıda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Kedi ve köpekler için salgın uyarısı!
Haberler / Sağlık
15 Temmuz 2023 Cumartesi 11:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Polonya'da 10 Haziran'dan beri 24 kedide kuş gribi testinin pozitif çıkması ve bazı vakaların ölümle sonuçlanmasının ardından Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), vatandaşları kedi ve köpekleri içeride tutmaları için çağrıda bulundu.

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi aralıkta yaptığı açıklamada, süregelen kuş gribi salgınının "Avrupa'da şimdiye kadar gözlemlenen en büyüğü" olduğunu belirtmişti.

SALGIN BÜYÜYOR

Salgının ilk yılında, Ekim 2021'den Eylül 2022'ye kadar, 37 Avrupa ülkesinde kümes hayvanlarında 2 bin 520, kafes kuşlarında 227 salgın ve yabani kuşlarda 3 bin 867 vaka tespit edilmişti.

EFSA son bilgilendirmesinde "Evcil kedi ve köpeklerin ve genel olarak etobur evcil hayvanların ölü veya hastalıklı hayvanlara maruz kalmasının önlenmesi tavsiye edilmektedir" dedi.

Son haftalarda İtalya'da 5 köpek ve bir kedi enfekte oldu.

188 KUŞ GRİBİ VAKASI TESPİT EDİLDİ

Öte yandan Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı'na göre Ekim 2022'den bu yana Birleşik Krallık'ta (BK) 188 kuş gribi vakası tespit edildi.

İngiltere'de kuş gribinden korunma amaçlı aşılama kümes hayvanları ya da kafes kuşlarının çoğuna yapılmıyor. Fakat kısa süre önce Fransa, 2023 sonbaharı gibi erken bir tarihte kümes hayvanlarını aşılamaya başlamayı umduğunu açıkladı.

ABD de kuşlarda muhtemel kullanımları için birkaç aşı adayını test etmeye başladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime