Turktime

İtalya Kupası Inter'in oldu!

İtalya Kupası'nda Inter, normal süresi 2-2 sona eren karşılaşmada Juventus'u uzatmalarda 4-2 yenerek kupanın sahibi oldu. Inter'da Hakan Çalhanoğlu da penaltıdan bir gol kaydetti.
ABONE OL
Abone Ol
İtalya Kupası Inter'in oldu!
Haberler / Spor
12 Mayıs 2022 Perşembe 09:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Juventus ile Inter arasında Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan İtalya Kupası'nda Inter 6. dakikada Barella'nın harika golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarıyı Mavi Siyahlılar 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya ise Juventus iyi başladı. Siyah Beyazlılar adına Alex Sandro 50. dakikada ceza sahası sol içinden şutunu gönderdi. Kaleci Handanovic'in de hatasında meşin yuvarlak Inter ağlarıyla buluştu: 1-1.

İki dakika sonra Juventus'un ikinci golü geldi. Ani gelişen atakta Dybala, topu defansın arkasına gönderdi. Topla ceza sahasına giren Vlahovic, D'Ambrosio'yu şık bir çalımla ekarte etti ve kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti. Handanovic'in yüzünden seken topu tamamlayan Vlahovic, takımının ikinci golünü kaydetti.

HAKAN'DAN ŞIK PENALTI
80.'de kazanılan penaltı atışını Hakan Çalhanoğlu, kullandı. Milli futbolcunun kurtarılamaz vuruşu 90 tabir edilen yerden ağlarla buluştu ve Inter 2-2'yi yakaladı. Normal süre bu skorla tamamlandı.

Uzatma dakikalarının ilk yarısında Inter fişi çekti. Ivan Perisic 99. dakikada penaltıdan attığı golle takımını bir kez daha öne geçirirken Hırvat kanat oyuncusu 102. dakikada farkı ikiye çıkardı.

Bu golden sonra Juventus teknik direktörü Max Allegri, yedek kulübesinde yaşananlar sebebi ile direkt kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Juventus'u 4-2 mağlup eden Inter, İtalya Kupası'nın sahibi oldu. En son 2011'de bu kupayı kaldıran Milano ekibi, tarihindeki 8. İtalya Kupası'nı kazandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime