Turktime

İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto

Türkiye’deki Filistinli Basın Mensupları Birliği üyeleri, Akile’nin öldürülmesini protesto amacıyla saat 12.00’de Levent’teki İsrail Konsolosluğu önünde bir araya geldi.
ABONE OL
Abone Ol
İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto
Haberler / Dünya
12 Mayıs 2022 Perşembe 15:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Al Jazeera Arapça servisi muhabiri Şirin Ebu Akile, dün haber amacıyla bulunduğu Batı Şeria’daki mülteci kampında, İsrail Ordusu’nun açtığı ateş sonucu vurularak hayatını kaybetti.

Türkiye’deki Filistinli Basın Mensupları Birliği üyeleri, Akile’nin öldürülmesini protesto amacıyla saat 12.00’de Levent’teki İsrail Konsolosluğu önünde bir araya geldi. Ellerinde öldürülen gazetecinin fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyan grup üyeleri, sık sık İsrail aleyhine slogan attı.

"SUÇU PROTESTO ETMEK ADINA BURDAYIZ"

Akile’nin bir meslektaşı “Savaş haberlerini takip ederken bir gün kendi haberimin yapılacağından endişe ediyorum” dediğini hatırlattı.

Türkiye’deki Filistinli Basın Mensupları Birliği Başkanı Taha Odaoğlu, Şirin Ebu Akile’nin öldürülmesini protesto amacıyla toplandıklarını belirterek “Şirin, dünyanın davası olan Filistin davası için haklı mücadelesini sürdürmek adına buradayız. Bu suçu, protesto etmek adına buradayız” dedi. Birlik adına yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:

– Şirin Ebu Akile’nin öldürülmesini en şiddetli laflarla kınamaktayız. Şirin’in Batı Şeria bölgesindeki mülteci kampında işgalci İsrail tarafından şehit edilmesini kınamaktayız. İşgalci İsrail’i bu saldırıdan sorumlu tutuyoruz.

– Biz bugünlerde gazetecilerin özgürlüğü için çalışırken İsrail’in böyle bir adım atmasını kabul etmiyoruz. İşgalci İsrail’in Şirin’i öldürmesi bir hakikatin yok edilmesi yönünde bir adımdır. Bu nedenle herkesi, gazetecilerin haklarını güvence altına almaya çağırıyoruz.

İŞYE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime