Turktime

İnsan boyunda dev küp bulundu

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde bahçesine ağaç dikmeye gelen bir vatandaş, kazılı alanda insan boyunda dev bir küp (Pithos) buldu.
ABONE OL
Abone Ol
İnsan boyunda dev küp bulundu
Haberler / Kültür
16 Mart 2021 Salı 12:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aydın'ın Kuyucak ilçesi Kayran Mahallesi yakınlarındaki bir zeytin bahçesinde bulunan yaklaşık 500 yıl ile 5 bin yıllık olduğu tahmin edilen dev küp heyecanlandırdı.

Kayran Mahallesi yakınlarındaki zeytin bahçesinde etrafı kazılmış şekilde çok büyük bir küp bulan M.Ş.’nin ihbarı ve Kuyucak Jandarmasının Aydın Karacasu Afrodisias Müze Müdürlüğü ile irtibata geçmesinin ardından Hellenistik, Antik dönemde saklama kabı olarak kullanılan küp çıkartılarak müzeye kazandırıldı.

Defineciler tarafından daha önce talan edildiği ancak ‘Küp’ olarak tabir edilen kültür varlığına zarar veremedikleri belirlenen küp içerisinde definecilerin aramış oldukları değerli eserlerin aksine tahıl veya zeytinyağı bulunabileceği ifade edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime