Turktime

HÜDA-PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı: Milletvekili yemin metni değiştirilmeli

AK Parti listelerinden milletvekili seçilen HÜDA-PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, TBMM'de okunan milletvekili yemininin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
HÜDA-PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı: Milletvekili yemin metni değiştirilmeli
Haberler / Siyaset
25 Mayıs 2023 Perşembe 06:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti listelerinden Meclis'e giren HÜDA-PAR Batman milletvekili ve parti sözcüsü Serkan Ramanlı, milletvekili yemin metninin değiştirilmesi gerektiğini savundu.

Ramanlı katıldığı bir toplantıda gelen bir soru üzerine TBMM'de yemin metinini okuyacaklarını belirtti. Ramanlı daha sonra yemin metinine yönelik itirazlarını sıraladı. Ramanlı, "O yemin metni bana göre doğru bir metin değil' dedi.

“PARTİ PROGRAMIMIZA DA YAZDIK”

Andımıza göndermede bulunan Ramanlı, “Çocuklarımıza yıllarca bir ideoloji üzerine varlığını armağan etmek üzerinden bir metin okutuldu her sabahın köründe. Yanlıştı ve o yanlıştan dönüldü. Biz parti programımıza da 'yemin metni değiştirilmeli' yazdık” dedi.

Milletvekillerinin 'milletin menfaatine çalışacağına' dair yemin etmesi gerektiğini belirten Ramanlı, şunları söyledi:

“Hiç kimse bir ideoloji üzerine yemin etmemeli. Ben Cumhuriyet Halk Partili değilim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı oku üzerine ben niye yemin ediyorum?”

Milletvekillerinin göreve başlamadan önce TBMM'de okuduğu yemin metni şu şekilde:

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime