Turktime

HES kodu geri mi dönüyor? Hayat Eve Sığar uygulaması aylar sonra ilk kez güncellendi

Koronavirüs salgını döneminde HES Kodu uygulaması nedeniyle kullanılan “Hayat Eve Sığar” uygulamasına aylar sonra ilk kez güncelleme geldi. Eris varyantının ülkemizde görülmesinin ardından uygulamaya gelen güncelleme "HES kodu geri mi dönüyor?" sorusunu da beraberinde getirdi.
ABONE OL
Abone Ol
HES kodu geri mi dönüyor? Hayat Eve Sığar uygulaması aylar sonra ilk kez güncellendi
Haberler / Sağlık
30 Eylül 2023 Cumartesi 18:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen "Hayat Eve Sığar" uygulaması, Türkiye'nin COVID-19 pandemisiyle mücadelesinde önemli bir araç haline gelmişti.

Uygulama, koronavirüs salgını döneminde 'Kontrollü Sosyal Hayat' kapsamında, Sağlık Bakanlığı talimatı uyarınca ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerde, kurumlarla ve kişilerle, bireylerin Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını güvenli şekilde paylaşabilmesine imkan sağlıyordu.

UYGULAMAYA GÜNCELLEME GELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkemizde Eris varyantının tespit edildiğini duyurmuştu. Koca, Eris varyantına yönelik yeni bir tedbir gerekmediğini belirtmiş ve "Hastalığı çok iyi tanıyoruz ve endişe edecek hiçbir durum yok" şeklinde açıklamalar yapmıştı. 

Vaka sayılarının artması ve yeni varyantın ülkemizde görülmesinin ardından HES kodu uygulamasına aylar sonra güncelleme geldi.

HES Kodu uygulamasına gelen güncelleme, sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları, HES kodunun geri dönüp dönmeyeceğini merak ederken, olası 'kapanma' iddiaları da gelişme sonrası sosyal medyada dolaşıma sokuldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime