Turktime

Google, kendi AirTag cihazını geliştiriyor

ABD merkezli teknoloji devi Google, kendi AirTag cihazını geliştirmek için çalışmalara başladı.
ABONE OL
Abone Ol
Google, kendi AirTag cihazını geliştiriyor
Haberler / Teknoloji
18 Ocak 2023 Çarşamba 10:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Apple'ın 2021 yılında tanıttığı yeni eşya izleyici modeli AirTag, şirketin yazılımları ve hizmetleriyle birlikte çalışıyor.

Apple'ın iOS'taki "Find My" uygulaması içindeki öğeleri izlemenize olanak tanıyan AirTag, anahtarlar veya cüzdanlar gibi öğeleri izlemek için kullanılıyor ve eşyanızdan uzaklaştığınızda veya kaybettiğinizde size bildirim gönderiyor.

GOOGLE DA AIR TAG ÜRETECEK

Piyasaya çıkacak Google ürünlerine dair sızıntılar paylaşan bir kaynak, bazı ürünlerin kodundan Google'ın kendi AirTag cihazını geliştirdiğini tespit etti.

Kuba Wojciechowski isimli Twitter kullanıcısı, "grogu" kod adı altında AirTag benzeri bir ürün geliştirildiğini ve bunun bir eşya takip cihazı olduğunu söyledi.

TAKİP AMACIYLA KULLANILIYOR

Son zamanlarda bu tür takip cihazlarının kötüye kullanımı oldukça artmış durumda. Örneğin geçtiğimiz aylarda, ABD'nin Arkansas Eyaleti’nde yaşayan bir kadının arabasına AirTag yerleştirilmiş ve gizlice takip edilmişti.

ABD'de yaşayan Lübnan asıllı model Brooks Nader ise Apple'ın AirTag cihazı ile gizlice takip edildiğini duyurmuş ve böyle bir ürün çıkardığı için Apple'a sitem etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime