Turktime

Genç yazılımcı, oyunla matematik ve İngilizce öğretmeyi hedefliyor!

Matematik ve İngilizce'nin daha kolay öğrenilebilmesi için geliştirilen oyunla, TEKNOFEST'te ikincilik ödülü alan yazılımcı, çocukların oyun oynayarak öğrenmesini hedefliyor.
ABONE OL
Abone Ol
Genç yazılımcı, oyunla matematik ve İngilizce öğretmeyi hedefliyor!
Haberler / Teknoloji
15 Eylül 2022 Perşembe 12:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Samsun'da gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2022'de "Dersilyon" adlı uygulamayla Eğitim Teknolojileri Yarışması'nın üniversite ve üzeri seviyesinde ikincilik kazanan 5 kişilik takımın kaptanı Ersin Çine, çocukluğundan itibaren bilgisayara meraklı olduğunu söyledi.

Bilgisayarı tüketici olarak kullanmanın ötesine geçmek istediği için bilgisayar mühendisliği bölümünde lisans eğitimi aldığını belirten Çine, ardından yüksek lisansını yaptığını, doktoraya devam ettiğini dile getirdi.

Yapay zeka alanında çalışmayı çok sevdiğini ifade eden Çine, yüksek lisans döneminde kendisi gibi bilgisayar, kodlama ve yapay zeka konularına ilgili çocuklara ve gençlere yardımcı olmak için internet sitesi kurduğunu kaydetti.

"Dersilyon"u yapan takımdaki iki arkadaşının o gençlerden olduğunu belirten Çine, "Uygulama fikri benim ilkokul, ortaokul, lisede yaşadığım problemleri çözmek üzere çıktı. Okulda ortalama öğrenciye hitap etme durumu var. Bilgi birikimi bakımından daha yukarıda olan öğrenciler kolay buldukları için sıkılıyorlar, potansiyellerine ulaşamıyorlar. Bilgi birikimi az olanlar ise daha çok zorlanıyor." diye konuştu.

Çine, geliştirdikleri uygulamada matematik ve İngilizcenin yanı sıra bugünün dünyasında önemli bir yere sahip olan kodlama konularının, ihtiyaca özel ve oyunlaştırılmış içerik, sınırsız örneklendirme, gerekli kazanımları edinmek, ücretsiz ve reklamsız gibi avantajlar bulunduğunu belirtti.

Yapay zeka sayesinde kullanıcının ihtiyacına çözüm bulunduğunu ifade eden Çine, "Uygulamayı en yakın zamanda bütün mobil uygulama marketlerinde paylaşmayı hedefliyoruz. Matematik, kodlama ve İngilizce başta olmak üzere, zamanla diğer dersleri de ekleyerek insanlara tamamen ücretsiz ve reklamsız bir deneyim sunmayı amaçlıyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime