Turktime

Geleceğin en temiz yakıtı! Hidrojen sülfür...

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın CNN TÜRK'te ilk kez duyurduğu yeni enerji kaynağı hidrojen sülfür'ün hangi alanlarda kullanıldığına dair açıklık getirildi.
ABONE OL
Abone Ol
Geleceğin en temiz yakıtı! Hidrojen sülfür...
Haberler / Ekonomi
18 Şubat 2022 Cuma 15:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geleceğin en temiz yakıtı Karadeniz'de dedi. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın CNN TÜRK'te ilk kez sözünü ettiği yeni bir enerji kaynağıydı hidrojen sülfür. Tam da dünya enerji krizine doğru giderken, dünyanın en zengin enerji kaynaklarından birinin karadeniz’e olduğu söyleniyordu.

Hidrojen sülfür nasıl enerjiye dönüşüyor? En önemlisi nasıl ve hangi alanlarda kullanılabiliyor? İşte bu soruları Global Enerji Derneği Başkanı Murat Dilek'e sorduk.

ARAÇLARDA YAKIT OLARAK KULLANILABİLİR

"Yüksek enerji potansiyeline sahiptir ve yakıt hücresi olarak kullanıldığında çevreye zararlı sera gazı salmazlar. Elektrik enerjisine dönüştürebilir ve doğrudan araçlarda, otomobillerde, yakıt olarak da kullanılabilir."

Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını bitirebilecek potansiyele sahip hidrojen sülfür taşımacılıktan akaryakıta hatta uzay roketlerinde bile kullanılıyor.

"Tüm dünyada hidrojen enerji üretim, kapasitesi şu anda, düşük tabii. 200 megawattlar civarında. Ama 2040 yılına geldiğimiz zaman, biz bu kapasitenin 1000 kat artarak yani, 200 bin megawatta kadar, çıkacağını öngörüyoruz."

Doğalgazın ardından Karadeniz’in altında varlığı tespit edilen bir diğer enerji kaynağını çıkartmak ve kullanma noktasında ise biraz daha zamana ihtiyaç var.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime