Turktime

Fransa’da kültür mekanları yeniden açılacak

Fransa’da kültür mekânları 19 Mayıs’ta kademeli olarak yeniden açılacak. Sinema, tiyatro ve kapalı konser salonları bu tarihte açılırken, açıkhava festivalleri 1 Temmuz’dan itibaren yapılabilecek.
ABONE OL
Abone Ol
Fransa’da kültür mekanları yeniden açılacak
Haberler / Kültür
13 Mayıs 2021 Perşembe 14:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sinemalar ve tiyatrolar kapasitelerinin yüzde 35’iyle ve 800 seyirci sayısı sınırıyla hizmet vermeye başlayacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Kültür Bakanı Roselyne Bachelot, sinemaları desteklemek için geçici bir takvimin uygulamaya konulacağını söyledi. Bachelot, “Kendimizi 150 civarında Fransız filmi, 250 yabancı filmin olduğu bir programla karşı karşıya bulacağız. Bu gerçek bir meydan okuma” dedi.

Kültür Servisi'nden Oya Tronscorff'un haberine göre; plana göre 8 Haziran’a kadar olan ilk dönemde müzeler ve sanat merkezleri ziyaretçi kısıtlamasıyla açılırken, 9-30 Haziran tarihleri ??arasında kısıtlamalar gevşetilecek. 1 Temmuz’da ise tüm kültür mekânları üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması amaçlanıyor.

Kültür Bakanı Roselyne Bachelot, açıkhava festivallerinin ise, 1 Temmuz’dan itibaren kişi başına 4 metrekarelik alan ölçüsüne uygun olarak ve valinin belirleyeceği bir sınır dâhilinde yapılabileceğini duyurdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime