Turktime

Fidye yazılım örgütüne operasyon

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, kurbanlardan şimdiye kadar 100 milyon dolar gasp eden fidye yazılım suç örgütünün bilgisayar ve sunucularına el koyduklarını duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
Fidye yazılım örgütüne operasyon
Haberler / Dünya
27 Ocak 2023 Cuma 12:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Adalet Bakanı Garland, dün yaptığı duyuruda Hive (Kovan) adını verdikleri fidye yazılım suç örgütünün 80 ülkede 1.500’den fazla kurbanı hedef aldığını ve şimdiye kadar 100 milyon Dolar Gasp ettiğini vurgulayarak örgütün tüm bilgisayar ve sunucu altyapısına el koyduklarını belirtti.

Adalet Bakanı bu siber suç örgütünün hastanelere, okullara, finans firmalarına ve kritik altyapıya sahip kuruluşlara siber saldırılar düzenlediğini, özellikle pandemi sırasında bir hastanenin dijital ağına saldırarak hastanenin, sistemlerini kilitleyip yeni hasta kabullerini engellediğini ifade etti. Söz konusu hastane yetkililerinin istenilen fidyeyi ödeyerek yeni hasta kabul ettiğini belirten Bakan Garland, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarının geçen sene Temmuz ayında Hive örgütünün dijital ağına sızarak şifre çözme anahtarlarını ele geçirdiğini ve bu anahtarları dünya çapındaki kurbanlara vererek örgütün talep ettiği 130 milyon dolarlık fidye ödenmesini engellediğini ifade etti.

Hive’a düzenlenen operasyonun uluslararası işbirliğiyle yapıldığının altını çizen Bakan Garland, suç örgütünün web sitesinde basına verilen görselin yayınlandığını belirtti. Görselde “Federal Soruşturma Bürosu bu siteye, Hive Fidyeyazılım’a karşı yürütülen koordineli bir yasa uygulama eyleminin parçası olarak el koydu” yazdığı görüldü. ABD Hazine Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada Fidye yazılımı saldırılarının ABD kuruluşlarına sadece 2021'de 886 milyon dolara mal olduğunu tahmin ettiğini duyurmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime