Turktime

Facebook, işe alımları durduruyor!

Meta, enflasyon artışı ve gelirlerdeki düşme nedeniyle işe alımları yavaşlatacağını açıkladı. CNBC’ye konuşan kaynaklara göre; Meta, son haftalarda giriş seviyesi mühendisleri işe almaya ara verdiği gibi orta ve üst düzey pozisyonların çoğu için de alım yapmayı durdurmayı planlıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Facebook, işe alımları durduruyor!
Haberler / Teknoloji
6 Mayıs 2022 Cuma 16:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Facebook’un ana şirketi Meta son zamanlarda yaşadığı güvenlik açığı, gençlerin platformlarından kötü etkilendiğinin iddia edilmesi gibi sorunlardan sonra şimdi de yeni yetenekler bulmakta zorlanacak gibi görünüyor. CNBC’nin haberine göre; şirket, yeni işe alım yapma konusunda daha yavaş hareket edecek.

Bir Meta sözcüsü çarşamba günü CNBC’ye şu açıklamaları yaptı: “Yetenek hattımızı iş ihtiyaçlarımıza göre düzenli olarak yeniden değerlendiriyoruz ve bu kazanç dönemi için verilen harcama rehberliği ışığında da işe alımları yavaşlatıyoruz.”

İŞE ALIMLAR DURDURULACAK

CNBC’ye konuşan kaynaklara göre; Meta, son haftalarda giriş seviyesi mühendisleri işe almaya ara verdiği gibi orta ve üst düzey pozisyonların çoğu için de alım yapmayı durdurmayı planlıyor.

Geçen yıl, kullanıcılar Facebook’un uygulamalarını terk etmeye başlamış, şubat ayında ise şirket, günlük aktif kullanıcılarının dördüncü çeyrekte ilk kez azaldığını, ancak 2022’nin ilk çeyreğinde tekrar arttığını söyledi. Meta gelirleriyle ilgili yaptığı açıklamada; “Ukrayna savaşının başlamasının ardından Rusya’daki gelir kaybının yanı sıra hem Avrupa içinde hem de bölge dışında reklam talebindeki azalma nedeniyle büyümede daha fazla yavaşlama yaşadık” dedi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime