Turktime

Facebook 10 bin kişiyi işten çıkarıyor!

Facebook'un geçtiğimiz aylarda duyurduğu ikinci tur işten çıkarmalara başladı. Bu turda 10 bin işçi işini kaybedicek. Facebook geçtiğimiz kasım ayında 11 bin kişiyi işten çıkarmıştı
ABONE OL
Abone Ol
Facebook 10 bin kişiyi işten çıkarıyor!
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2023 Çarşamba 18:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Facebook'un geçtiğimiz aylarda duyurduğu ikinci tur işten çıkarmalara başladı. Bu turda 10 bin işçi işini kaybedicek. Facebook geçtiğimiz kasım ayında 11 bin kişiyi işten çıkarmıştı.

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg 2023 yılını verimlilik yılı ilan etmişti. Çıkarılan çalışanlar pazarlama, kullanıcı deneyimi ve mühendislik alanlarında çalışıyordu.

Facebook, faiz artışlarıyla yavaşlayan ekonomi ve zayıflayan pazarlama gelirleriyle mücadele ediyor. İşten çıkarılma planlarının duyurulmasıyla birlikte yatırımcılar "maliyetlerin düşürülme planlarını" övdü ve Kasım 2022'de 95 dolara kadar düşen Facebook'un tepe şirketi Meta'nın hisselerini 245 dolara kadar çıkardı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime