Turktime

Erdoğan: NATO'ya girmelerine sıcak bakmayız

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Irak'ın kuzeyinde ne yaptıysak Suriye'nin kuzeyinde de bunların aynısını yapmaya devam edeceğiz." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Erdoğan: NATO'ya girmelerine sıcak bakmayız
Haberler / Siyaset
13 Mayıs 2022 Cuma 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

FİNLANDİYA VE İSVEÇ'İN NATO ADIMI

İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. Daha önce Yunanistan'la ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptı bizden önceki yönetimler. Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı NATO'yu da arkasına alarak takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı Türkiye olarak işlemek istemiyoruz. 

İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. PKK'sı, DHKP-C'si İsveç'te, Hollanda'da yuvalanmış durumda. Hatta parlamentolarında da yer alıyorlar. Bu konuda bizim olumlu bakmamız mümkün değil. 

BIDEN-MİÇOTAKİS GÖRÜŞMESİ

Dereyi görmeden paçayı sıvamanın bir anlamı yok. Biden ne gibi açıklamalar yapar veya yapacak bunu bilemiyorum. Miçotakis'in oradaki mesajları da ayrı bir konu. Her şeyi görüp, özellikle Biden'ın açıklamalarını da gördükten sonra tavrımızı ortaya koyarız.

ABD'DEN YPG'YE YAPTIRIM MUAFİYETİ

YPG bir terör örgütüdür. PKK neyse YPG de odur. Amerika'nın bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil. Zaten Amerika maalesef son dönemlerde gelen yönetimlerin hepsi de PKK terör örgütüne karşı veya Suriye'nin kuzeyindeki tüm yapılanmalara karşı her türlü maddi destekleri vermiştir. TIR'larla buralara araç, gereç, mühimmat sevk etmiştir. Bunları tüm gelen yönetimlere söylememize rağmen, bu süreç aynen devam etmiştir. Şimdi de bu tür şeyleri duyuyoruz. 

Fakat ben şunu çok açık söylüyorum:

Eğer burada PKK'sı, YPG'si, şusu busu vesaire kim olursa olsun... Pençe Kilit harekatını izlediniz. Irak'ın kuzeyinde ne yaptıysak Suriye'nin kuzeyinde de bunların aynısını yapmaya devam edeceğiz ve bize düşman olan örgütlere karşı arkalarında kim olursa olsun aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz.

Pençe-Kilit'te dün itibariyle 82 tane terörist etkisiz hale getirildi. Havaların olumlu seyriyle bu rakam çok daha ileriye devam edecektir. Teröristlere göz açtırma lüksümüz yok. 

Bize dost görünen ülkelere de söylüyoruz. Yanlış yapıyorsunuz, adımlarınızı doğru atın. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime