Turktime

Dünyaca ünlü platform TikTok yasaklanıyor

ABD’de Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, TikTok'un ABD'de kullanımını engellemeyi amaçlayan bir yasa tasarısını düzenleyeceğini açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Dünyaca ünlü platform TikTok yasaklanıyor
Haberler / Teknoloji
28 Ocak 2023 Cumartesi 12:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Komite başkanı olan Cumhuriyetçi Michael McCaul tarafından planlanan önlem, Beyaz Saray'a ABD'nin ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle TikTok'u yasaklamak için yasal araçlar vermeyi amaçlıyor.

Bloomberg’e konuşan McCaul, "Endişemiz, bu uygulamanın Çin hükümetine telefonlarımıza giden bir kapı sağlaması" dedi.

TİKTOK'U YASAKLAYAN DÜZENLEME YOLDA

2020 yılında, dönemin ABD başkanı olan Donald Trump, yeni kullanıcıların TikTok'u indirmesini engellemeye ve uygulamanın ABD’de kullanımını etkili bir şekilde engelleyebilecek önlemler almaya çalıştı, ancak tedbir konusunda mahkeme engeline takıldı.

Haziran 2021'de Biden yönetimi bu çabadan resmen vazgeçti. Ardından aralık ayında, Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio, TikTok'u yasaklamak için bir düzenleme açıkladı.

ABD’de 100 milyondan fazla kullanıcısı olan TikTok, üç yıldır ABD vatandaşlarının kişisel verilerine Çin tarafından erişilemeyeceği ve içeriklerin manipüle edilemeyeceği konusunda ABD’ye güvence vermeye çalışıyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime