Turktime

Dünya bunu konuşuyor! Kırmızı gökyüzü nedir?

Çin'in Zhejiang eyaletinde insanlar gökyüzüne baktıklarında kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı. Gökyüzünün rengi kırmızı ve turuncu tonlardaydı. Dünya genelinde gündem olan gelişme sonrası Çin'de kırmızı gökyüzü nedir? Hangi günlerde olur? İşte merak edilenler...
ABONE OL
Abone Ol
Dünya bunu konuşuyor! Kırmızı gökyüzü nedir?
Haberler / Teknoloji
9 Mayıs 2022 Pazartesi 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çin'in Zhejiang eyaletindeki bir şehir olan Zhoushan'da kaydedilen görüntüler dünya gündemine bomba gibi düştü. Gökyüzünün renginin kızıla döndüğü şehirde yaşayanlar daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını ifade ederken, uzmanlar kırmızı gökyüzünün düşük seviyeli bulutlardan gelen ışığın yansımasından kaynaklandığını aktardı. Peki, Çin'de kırmızı gökyüzü nedir? Kırmızı gökyüzü neden olur?

ÇİN'DE KIRMIZI GÖKYÜZÜ NEDİR?
Söz konusu görüntüler Çin'in Twitter benzeri Sosyal Medya platformu Weibo'da 150 milyondan fazla görüntüleme alarak en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

Milyonlarca kullanıcı bu durumun neden yaşanmış olabileceği hakkında sorular sorarken beklenen açıklama geldi. Ülke basınında yer alan haberlere göre, söz konusu durum bulut seviyesinin düşük olması sonucu meydana geldi.

Global Times, Zhoushan Meteoroloji Bürosu personeline dayandırdığı haberinde bu durumun ışığın yansımasına neden olduğu bilgisini kullanıcıları ile paylaştı. Aynı habere göre, Zhoushan Meteoroloji Bürosu personeli, Zhoushan'da havanın sisli ve bulutlu olduğunu ve kırmızı gökyüzünün düşük seviyeli bulutlardan gelen ışığın yansımasından kaynaklanmış olabileceğini açıkladı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime