Turktime

Davutoğlu yıllar sonra itiraf etti: Pişman oldum!

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık görevini bırakırken gerçekleştirdiği veda konuşmasını yapmaması gerektiğini ifade etti. Davutoğlu, "O gün tek düşüncem vardı aman devlet zarar görmesin, aman AK Parti zarar görmesin." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Davutoğlu yıllar sonra itiraf etti: Pişman oldum!
Haberler / Siyaset
10 Ağustos 2022 Çarşamba 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Karar TV'nin konuğu olan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlıktan ayrılırken yaptığı konuşmadan pişman olduğunu dile getirdi.

O konuşmayı yapmakla hata ettiğini söyleyen Davutoğlu, bu durumun her yerde karşısına çıkarıldığını belirtti.

"AMAN AK PARTİ ZARAR GÖRMESİN"

"Kol kırılır yen içinde kalır dediğimiz için bu durumlarla karşı karşıya kaldık." diyen Davutoğlu, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Başbakanlıktan ayrılırken ikide bir önümüze gelen o konuşmayı yapmazdım. Yapmakla hata ettiğimi şimdi kabul ediyorum. O gün tek düşüncem vardı aman devlet zarar görmesin, aman AK Parti zarar görmesin. Şimdi görüyorum ki benim iyi niyetle yaptığım o konuşma yarayı dökmek gerekirken belki de şey yaptı. Tek tesellim doğabilecek bir krizin FETÖ’cü veya başka unsurlar tarafından kullanılmasına yol açılabilirdi, onu engellemiş oldum. Ama en azından o dozda bir konuşma yapmazdım. Çünkü her yerde karşıma çıkarıyorlar, sen öyle dedin böyle dedin diye. Peki ben öyle dedim de aklımı ve vicdanımı kenara koydum mu demek bu. Aynı konuşmada o günden sonra konuşacağımı da söylüyorum. O günlerde yine de parti içinde konuşan yegane kişi bendim. Partinin gidişatıyla ilgili sonrasında da, her aşamada çetin mücadeleler verdik. Kol kırılır yen içinde kalır dediğimiz için bu durumlarla karşı karşıya kaldık.

"İLKELERİMİZE VEDA ETMEYİZ"

Öte yandan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti kongresindeki veda konuşmasında dikkat çeken ifadeler şu şekildeydi:

Bugün burada gerçekleştirdiğimiz kongrenin de bir vefa kongresi olmasını diliyorum. AK sevdalılar için bu bir veda değil, vefa kongresi olmalıdır. Biz makamlara, mevkilere, koltuklara veda ederiz ama ahdimize, ilkelerimize asla veda etmeyiz, asla dönmeyiz, asla bırakmayız. Biliriz ki bu fani dünyaya veda edeceğiz, geriye milletimize verdiğimiz sözler kalacak. Allah bizleri vefa yolundan ayırmasın.

"Bundan sonra içinizde, aranızda hizmet etmeye devam edeceğim"
Rabbim bu harekete, 14 yıl boyunca ülkeme hizmet etmeyi nasip etti. Rabbime şükürler olsun. Allah aziz milletimizi daima payidar eylesin. Sayın Cumhurbaşkanımızdan devraldığım bu onurlu görevi devredeğim. Sayın Binali Yıldırım'ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bu hareket, bu yol, bu dava milletimizindir. Yegane talebim haklarınızı helal etmenizdir. İstemeden kalbini kırdığım kardeşim varsa haklarını helal etmesini diliyorum. Bizim aramızdaki bağ iki cihan bağıdır. Birbirimizin hukukunu korumak her şeyden daha önemlidir. Bundan sonra içinizde, aranızda hizmet etmeye devam edeceğim.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime