Turktime

Davutoğlu: 6 'lı Masa kolay kolay dağılamaz!

Ahmet Davutoğlu, “Türkiye’de şu anda iki kutup var: Birisi var olan iktidar. 28 Şubat’ı göstererek 28 Şubat tekrar yaşanabilir diyerek adaletsizliklere dayalı düzenlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Bir diğeri de bu iktidar gittikten sonra 28 Şubat düşüncesi içinde olan bir kutup" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Davutoğlu: 6 'lı Masa kolay kolay dağılamaz!
Haberler / Siyaset
27 Eylül 2022 Salı 13:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sultanbeyli’de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri miting sonrası ilçe basınıyla bir araya geldi. İlk olarak konuşan Gelecek Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanı Erol Demir, genel başkanlarını ilçelerinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Basın mensuplarına gösterdikleri ilgi için teşekkür eden Demir, daha sonra sözü genel başkanları Davutoğlu’na bıraktı. Sultanbeyli’nin sorunlarına değinen Davutoğlu, ilçenin önemine değindikten sonra iktidarları döneminde Sultanbeyli’ye gereken hassasiyeti göstereceklerini söyledi.

‘6’LI MASA KOLAY KOLAY DAĞILMAZ’
Sosyal konut projesini eleştiren Davutoğlu, “Mesele yine yandaş müteahhitlere iş bulma çabası. Şu anda bir hayalden ibaret” diye konuştu. Altılı masanın dağılıp dağılmayacağı ile ilgili bir soruya da cevap veren Davutoğlu, “6’lı masa temel ilke ve hedefler için bir araya geldi. Siyasi nezaketi ümidi getirdi. Kolay kolay dağılmaz” dedi.

Vesayet rejimine karşı teminatın Gelecek Partisi olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Gelir adaleti, dar kaynakların küçük bir azınlığa dağıtılmaması için Sayın Erdoğan bizi parti ihraç noktasına getirdi. Değerlerin savunucusu da teminatı da biziz. Vesayet rejimine karşı teminat biziz. Türkiye’de şu anda iki kutup var: Birisi var olan iktidar. 28 Şubat’ı göstererek 28 Şubat tekrar yaşanabilir diyerek yolsuzluklara ve adaletsizliklere dayalı düzenlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Bir diğeri de bu iktidar gittikten sonra 28 Şubat’ı tekrar hortlatma düşüncesi içinde olan bir kutup. Bizim evimizde yapılan 6’lı masa toplantısında din ve vicdan özgürlüğü maddesinde herkesin imzası var. Vesayet anlayışının tekrar ülkenin üzerine karabasan gibi çökmemesinin teminatı Gelecek Partisi ve masadaki diğer partilerdir. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme gidildiğinde sadece 6’lı masa değil bütün partiler buna oy verecek. HDP de o zaman muhalefete düşecek olan iktidar partisi de destek verecektir” şeklinde konuştu.
Davutoğlu ayrıca 6’lı masanın göstereceği adayın henüz netleşmediğini de sözlerine ekledi. Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin de basın mensuplarından gelen sorulara yanıt verdi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime