Turktime

Dağıstan'da seferberlik karşıtı gösteride, Rus askerleri ateş açtı!

Rus polisi, Rusya'nın güneyindeki Dağıstan bölgesinde kısmi seferberlik kararını protesto eden göstericilere müdahale etti.
ABONE OL
Abone Ol
Dağıstan'da seferberlik karşıtı gösteride, Rus askerleri ateş açtı!
Haberler / Dünya
26 Eylül 2022 Pazartesi 13:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rus polisi, Rusya'nın güneyindeki Dağıstan bölgesinde kısmi seferberlik kararını protesto eden göstericilere müdahale etti. Olaylar, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da savaşmak için yüz binlerce asker daha gönderme kararından duyulan hoşnutsuzluğu gözler önüne serdi.

SAVAŞA HAYIR SLOGANLARI

Geçtiğimiz çarşamba günü Putin tarafından ilan edilen seferberlik, ülke genelinde protestolara yol açtı. Özellikle Hazar Denizi kıyısındaki müslüman çoğunluklu bir bölge olan Dağıstan gibi yoksul etnik azınlık bölgelerinde protestolar daha da şiddetli. Sosyal medyada, bölge başkenti Mahaçkale'de "savaşa hayır" sloganları atan protestocuların polisle karşı karşıya geldiğini gösteren onlarca video paylaşıldı. Bir videoda bir grup kadının bir polis memurunu kovaladığı görüntülenirken, birkaç videoda protestocuları gözaltına almaya çalışan polislerle göstericiler arasında çıkan arbede görüntülendi.

ZORLA SİLAH ALTINA ALIYORLAR

Bugün erken saatlerde Dağıstan'a bağlı bir köydeki düzinelerce protestocu, yetkililerin 8 bin nüfuslu köyden 100'den fazla erkeği askerlik hizmeti için çağırdığını bildirmesine karşı protesto amacıyla ana yolu trafiğe kapattı. Reuters’te yer alan bir habere göre, Rus polisinin havaya ateş açarak protestocuları dağıtmaya çalıştığı da videolarda görülüyor. BBC, Rusya’nın Ukrayna işgali sırasında Dağıstan’dan en az 301 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Dağıstan’dan Ukrayna’da savaşması için gönderilenlerin ölüm oranı, diğer Rus bölgelerine kıyasla çok daha fazla olduğu, bu sayının, Dağıstan nüfusundan beş kat büyük nüfusa sahip Moskova’dan 10 kat daha fazla olduğu belirtildi.

ŞUBAT'TAN BERİ 6 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜ

Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 24 Şubat'tan bu yana yaklaşık 6 bin Rus askerinin hayatını kaybettiğini bildiren Rusya Savunma Bakanlığı, zayiat rakamlarının bölgesel dökümünü yayınlamadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime