Turktime

DEVA Partisi'nden Mansur Yavaş'a cevap: "Hiçbir liderden beklenemez"

Cumhurbaşkanı yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın önceki gün cumhurbaşkanı yardımcılıkları ile ilgili yaptığı açıklamalara DEVA Partisi cephesinden cevap geldi.
ABONE OL
Abone Ol
DEVA Partisi'nden Mansur Yavaş'a cevap:
Haberler / Siyaset
18 Mart 2023 Cumartesi 20:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın önceki gün cumhurbaşkanı yardımcılıkları ile ilgili yaptığı açıklamalara DEVA Partisi cephesinden cevap geldi.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Altılı Masa'daki genel başkanların milletvekili olmaları ve partilerinin başında bulunmaları gerektiğini, yalnızca kendisi ve Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcısı olması yönünde bir fikri olduğunu belirterek, “Bunu Sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın" açıklamasında bulunmuştu.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Yavaş’ın sözleri ile ilgili DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin'den bir açıklama geldi. Şahin'in açıklamaları şu şekilde:

"MUTABAKATA UYGUN HAREKET ETMEK GEREKİR"

“Parti liderlerinin milletvekili olması ile ilgili teklifi yapacak olan da yine parti liderleridir. Masaya ne getirilmişse o değerlendirilmiştir. İstişare, mutabakat ve müzakere ile cumhurbaşkanı adayı da belirlenmiştir. Cumhurbaşkanı yardımcılıkları ile ilgili konu da altı liderin imzasıyla mutabakata bağlanmıştır. Herkesin o mutabakata uygun hareket etmesi gerekir. Aksi taktirde imzaya aykırı hareket edilmiş olur ve bu da hiçbir liderden beklenemez."

"SAYIN YAVAŞ MASAYA GETİREBİLİR"

"Eğer başka bir karar alınacaksa da yine o yer de altı liderin toplanacağı masadır. O masaya Sayın Mansur Yavaş’ın ismini bir lider getirmiştir ve o liderin talebi doğrultusunda müzakereyle karar verilmiştir, bu da yol haritasına işlenmiştir. Herkesin imzasının arkasında durma yükümlülüğü bulunmaktadır. Geçiş Sürecinin Yol Haritası’na dair farklı öneriler getirmek de yine sadece altı lidere mahsustur. Örneğin ben DEVA Partisi’nin Sözcüsü olarak o masaya öneride bulunamam. Sayın Yavaş’ın bir önerisi varsa Sayın Kılıçdaroğlu üzerinden elbette ki masaya getirebilir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime