Turktime

Çubuk Turşu Festivali, gastronomi ile level atladı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bu yıl 15'incisi düzenlenen ve bir milyona yakın insanın ziyaret ettiği Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali, Gastronomi temasıyla kabuklarını kırarak level (bir üst seviye) atladı.
ABONE OL
Abone Ol
Çubuk Turşu Festivali, gastronomi ile level atladı
Haberler / Kültür
15 Eylül 2022 Perşembe 12:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Festival süresince 313'ün üzerinde tanıtım standının kurulduğu Çubukabad Park ve Festival Alanı yurt içi ve yurt dışından bir milyon kişiyi ağırladı. Özellikle Ankara'dan vatandaşların ilgi gösterdiği festival alanındaki stantlarda ve çevredeki imalathanelerde yaklaşık 500 ton turşu satılırken, 5 tonun üzerinde turşu ikram edildi.

Festival kapsamında köylüler tarafından getirilen yöresel ürünler de yoğun ilgi gördü. Başta Çubuk'a özgü değerli taşlardan yapılan çeşitli takı, süs eşyaları, sepet, çanta ve tablo gibi ürünlerin bulunduğu kültür sokağındaki stantlara da vatandaşlar ilgi gösterdi.

Çubuk Kadın Kooperatifi de köy bulguru, tam buğday unu, turşu, salatalık özlü sabun, reçel, marmelat  gibi ürünlerin satışa sunulduğu festivalde kurulan gastronomi bölümünde festival boyunca çeşitli yöresel yemek yarışmaları, turşu kurma yarışmaları, çocuk, genç ve usta şeflerin yemek şovları ile anne ve baba çocuk yemek yarışmaları yapıldı. Gastronomi bölümüne gelen ziyaretçilere yüzlerce kilogram Çubuk Homaça yemeği, Çubuk düğün çorbası, Çubuk Pilavı ve Çubuk Vişne suyu ikram edildi.

GASTRONOMİ MERKEZİ OLMA YOLUNDA BÜYÜK ADIM

Bu festival gösterdi ki insanlar sadece sanatçı için değil, yöresel lezzetlerin tadına bakmak ve o ürünlerden sevdiklerine de ikram etmek ile yeni yerler görmek için bir yerlere gitmektedirler. Festivalde konser saatlerinde bir taraftan konser olurken diğer taraftan da yeme içme bölümlerinde yoğunlukların azalmadan devam ettiğine şahit olduk. İnsanların büyük çoğunluğunun konser için gelmediği ve alış verişlerine devam ettiği gözlemlendi. 

Sadece yeme içme bölümünde 4 günde 15 milyonun ilçeye giriş yaptığı tahmin edilirken, yıl boyunca gastronominin ilçeye ne kadar büyüklükte bir girdiği sağlayacağını artık siz tahmin edin. Dört günde 2 binin üzerinde gençler ve kadınlar başta olmak üzere kişiye istihdam sağlayan festival, gastronomiyle adeta level atladı.

ÇUBUK HOMAÇASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İlçenin girişimci kadınlarından Hülya Elma tarafından açılan stantta bu yıl coğrafi işaret belgesini alan Çubuk Homaça Yemeği satışa sunulurken, büyük beğeni toplayan özel et yemeği adeta yok sattı. Aynı zamanda işletmecilerden Veysel Kırıkçı da Çubuk Homaça yemeğini standın da satışa sunanlardan oldu.  Yöresel ürünlerimizden bazlama, gözleme, tandır böreği, yaprak sarması gibi ürünlerde en çok satanlar arasında yer aldı. 

VİŞNELİ ÇUBUK BAKLAVASI BEĞENİ TOPLADI

Girişimci kadınlardan Pakize Çam tarafından bu yıl festivalde vişneli Çubuk baklavası ve vişneli dondurma üretimine başlanırken, ilk defa vişneli baklava yiyenler tarafından büyük beğeni topladı. Farlı bir lezzeti ve kıvamı olan vişneli Çubuk baklavası, doğallığı ve görünümü ile de adeta göz kamaştırdı. İlk günden yok satan vişneli baklava sayesinde Çam, Ankara’da düzenlenecek gıda fuarına davet edildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime