Turktime

Bakan Soylu yangın bölgesinde duyurdu: 1 şüphelinin kimliği belli oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'teki orman yangınlarıyla ilgili "Bir kerede 7-10 ton su atabilen helikopterler de ilk kez kullanılıyor." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Soylu yangın bölgesinde duyurdu: 1 şüphelinin kimliği belli oldu
Haberler / Güncel
23 Haziran 2022 Perşembe 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Marmaris'teki yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangınla ilgili açıklama yaptı.

Kirişci'nin açıklamaları şu şekilde:

Neredeyse soğutma çalışma yapabileceğimiz bir noktaya geldik. Bu şartların devam etmesi durumunda, hava sıcaklığının ve rüzgar hızının artmaması temennimizdir dedik ama maalesef bu endişemiz gerçek oldu. Rüzgardaki artış ve sıcaklıktaki yükseliş yangının yeniden harlanmasına neden oldu. Rüzgar biraz artacak ama dün kadar olmayacak. Akşama doğru daha olumlu gelişmeler bekliyoruz.

Hava araçlarımızla ilgili bilgi vermek durumdayız. 41 adet, 14ü uçak, 27'si helikopter olmak üzere bugün itibariyle 12+1 uçak ve 45 helikopterimiz var. Yani toplamda 41 olan sayı bugün 57. Biz herhangi bir şekilde uluslararası bir yardım talebinde bulunmadık. Bize yardım etme duyguları geldi. Bunların başında Katar'ın 3 adet helikopteri, Azerbaycan'ın da bir adet uçağı teklifte bulundu. Biz de bunu değerlendirdik.

YANGINI YARIN KONTROL ALTINA ALMA DURUMUMUZ OLABİLİR
21 adet TOMA, 3 adet TOMA da jandarmadan olmak üzere vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak üzere görev alıyor. Binin üzerinde Orman Genel Müdürlüğü, 1600 AFAD'ın bünyesinde 2600 kamu görevlisi kahraman edasıyla mücadele veriyor.

Yangın kontrol altına alınmış değil. Yangını yarın kontrol altına alma durumumuz olabilir.

51 haneden 151 kişinin bölgeden tahliyesi yapıldı.

Bizim tabi bakanlık olarak ilgili olduğumuz bir alan değil. Ama tabii ki her vatandaşımız gibi bizim de aklımıza geliyor.

BAKAN SOYLU: YANGININ ÇIKIŞINA DAİR BİR TESPİTİMİZ VE BİR KİMLİĞİMİZ VAR
Yangın bölgesinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları ise şu şekilde:

Gece itibarıyla sabaha kadar kara çalışmalarımız devam etti. Bugün, ilk kez TSK envanterinde bulunan bir kere 7-10 ton su atabilen helikopterler de görev başındadır. Bir kerede 7-10 ton su atabilen helikopterler de ilk kez kullanılıyor.

Şunu açıkça söylemek lazım: Biz ilk yangın ve afetlerimizi yaşamıyoruz. Biz geçen sene dünyanın en büyük yangınlarıyla karşı karşıya kaldık. Bu yangınlarda nasıl mücadele edildiğini gerek STK'lar olsun gerek kamu kuruluşlarımız olsun, el birliğiyle bir mücadele ortaya koyulmuştur. Sele gideriz yanlış bilgilerle vatandaşımızı yanıltmaya, meseleye yardımcı olmaktan ziyade bu meseleden nasıl bir karmaşıklık ve kaos oluşturabilirim düşüncesinde anlayışla karşı karşıyayız.

SABOTAJ ŞÜPHESİ
Soylu, yangının nedeninin sabotaj mı sorusuna ise, "Yangının çıkışına dair şüpheli bir tespitimiz ve bir kimliğimiz var. Arkadaşlarımız üzerindeler. Yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime