Turktime

Aziz Sancar müzesinde sona gelindi

Mardin'in Savur ilçesinde Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve doktorluk yaparken kaldığı evin müzeye dönüştürülmesi çalışmaları hızla sürüyor.
ABONE OL
Abone Ol
Aziz Sancar müzesinde sona gelindi
Haberler / Kültür
25 Mart 2021 Perşembe 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan, Kültür Turizm Bakanlığı, Savur Kaymakamlığı ve belediyesinin katkılarıyla yürütülen proje kapsamında, Savur'da Sancar ailesinin yaşadığı 3 katlı ve 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülecek bölümünde yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Savur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya, beraberinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç, Müze Müdürü Abdülgani Tarkan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özcan Tırpan ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ensari Kavak ile çalışmaların sürdüğü evde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Kaya, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Nobel Kimya Ödülü'nü almasından ülke olarak gururlandıklarını söyledi.

Dünyaca ünlü Sancar'ın doğup büyüdüğü ve yaşadığı evin müzeye dönüştürülmesine yönelik çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Kaya, restorasyon ve restitüsyon çalışmaları yapıldığını, ancak bazı hatalar tespit ettiklerini, onları gidermek için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Kaya, Aziz Sancar'ın bazı eşyalarının Mardin'e getirildiğini, yakın bir zamanda onların yerleştirilmesi ve düzenlenmesi çalışmasına da başlayacaklarını dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime