Turktime

Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarından üçlü görüşme

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı çerçevesinde Tacikistan’ın başkenti Duşanbe'de üçlü görüşme gerçekleştirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarından üçlü görüşme
Haberler / Dünya
12 Mayıs 2022 Perşembe 22:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı çerçevesinde Tacikistan’ın başkenti Duşanbe'de bulunan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile üçlü görüşme gerçekleştirdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bakanların bölgedeki mevcut durum ile Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında imzalanan üçlü bildirinin uygulanmasına ilişkin konuları görüştükleri belirtildi. Tarafların Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki devlet sınırının belirlenmesi ve çizilmesi sürecinin başlatılması, tüm ulaşım ve iletişim hatlarının açılması, iki ülke arasında bir barış anlaşmasının imzalanması da dahil olmak üzere Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi hakkında görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

Görüşmede, bölgede barış ve güvenliğin sağlanması için varılan anlaşmaların uygulanmasının önemine de dikkat çekildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime