Turktime

Avrupa'da 'botulizm' alarmı! 'Türkiye'ye gitmeyin' çağrısı yaptılar

Türkiye’de mide botoksu yaptıran çok sayıda kişide görülen ölümcül botülizm riski nedeniyle Avrupa’da endişe giderek büyüyor. Son olarak Malta'da halka mide botoksu için 'Türkiye'ye gitmeyin' çağrısı yapıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Avrupa'da 'botulizm' alarmı! 'Türkiye'ye gitmeyin' çağrısı yaptılar
Haberler / Sağlık
25 Mart 2023 Cumartesi 16:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mide botoksu için Türkiye’ye gelen birçok Avrupalı ‘botulizm’ şikayeti yaşıyor.

Türk Lirası’nın değer kaybı yaşamasıyla yurt dışında Türkiye’ye sağlık turizmi giderek hız kazanırken, son dönemde Türkiye'de mide botoksu tedavisi gören çok sayıda Avrupalıda görülen botulizm zehirlenmesi bir ülkeyi daha alarma geçirdi.

İSTANBUL VE İZMİR’DE MİDE BOTOKSU YAPTIRANLAR ŞİKAYETÇİ OLDU

İlk olarak İngiltere'den yetkililer vatandaşlarını uyararak Avrupa'dan 67 hastanın Türkiye'de mide botoksu sonucu komplikasyon yaşadığını duyurmuştu. Yapılan açıklamada, İstanbul ve İzmir'de yapılan operasyonlar sonrası hastalanan kişilere botulizm tanısı konulduğu belirtilmiş ve “Ucuza botoks yapmak isteyenler dikkatli olsun” denilmişti.

Alman Robert Koch Enstitüsü de, İstanbul'daki bir hastanede zayıflamak isteyenlere yönelik “mide botoksu“ uygulanan 12 kişinin Almanya'da hastanelik olduğunu duyurmuştu. Enstitü, “Botoks uygulananlar hemen doktora başvursun“ uyarısı yapmıştı.

MALTA’DA ‘TÜRKİYE’YE GİTMEYİN’ ÇAĞRISI

Son olarak Malta, halkına Türkiye'de obeziteye karşı mide botoksu tedavisine gitmeme çağrısı yaptı. Ülkede henüz Türkiye'yle bağlantılı bir botulizm vakası görülmediğini kaydeden Malta Kamu Sağlığı Kurumu, Türkiye'de botulinum enjeksiyonu alanların özellikle nefes alma ve yutkunmada sorun yaşıyorlarsa derhal doktora gitmesini de önerdi.

Malta basını, Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nin de AB vatandaşlarını Türkiye'de mide botoksu konusunda uyardığını aktardı. Haberlere göre Türkiye'deki tedavi ciddi botülizm riskine yol açıyor.

Botulizm tedavi edilmezse nefes darlığı ve yutkunma sorunu gibi rahatsızlıklara ya da felce yol açabilecek ve ölümle de sonuçlanabilecek ciddi bir tıbbi durum olarak niteleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime