Turktime

Atatürk'ün sağlık raporları bu sergide

Mustafa Kemal Atatürk'ün hastalığının ilk teşhisine dair notlar ve doktorlarının yazdığı raporların da yer aldığı 'Anestezi Tarihinden İzler Sergisi' yarın açılıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Atatürk'ün sağlık raporları bu sergide
Haberler / Kültür
11 Mart 2021 Perşembe 13:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği tarafından hazırlanan Anestezi Tarihinden İzler Sergisi, Zafer Çarşısı içindeki Sanat Galerisi'nde açılacak. Sergide anestezi tarihiyle ilgili birçok araç, alet, edavat ve ürünün yanında Atatürk'ün hastalığının ilk teşhisine dair notlar ve doktorlarının yazdığı raporlar yer aldı.

"ATATÜRK'ÜN SAĞLIK RAPORLARINI SERGİLİYORUZ"

Dernek üyesi emekli Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Haluk Gümüş, Atatürk’le ilgili bir köşenin de sergide olacağını belirterek, "Biz doktor olduğumuz için bu sergide Atatürk'ün en çok hastalığı ile ilgilendik. Hastalığının ilk teşhisinin konuluşunu, gelişimini, Atatürk’ün doktorlarının yazdığı hastalığına dair notlarını ve o günlerde gazetelerde yer alan Atatürk’ün sağlık raporlarını da sergiliyoruz. Ayrıca Atatürk’ün o dönemde bir özelliği de vardı ki yapılan her tıp kongresine katılır ve himayesi altında düzenlenirdi. Onun adına orada yapılmış bir rozeti de burada sergiliyoruz" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime