Turktime

Arsenal'e forvet piyangosu! Para harcaması gerekmiyor

Premier Lig'de harika bir sezon geçiren Arsenal, son nefeste üst üste kayıplarla şampiyonluğu Manchester City'e kaptırdı. Londra ekibinin en çok sorun yaşadığı noktalardan birisi de net golcü eksikliği oldu. Mikel Arteta'nın içini ferahlatan performans ise Fransa'dan geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Arsenal'e forvet piyangosu! Para harcaması gerekmiyor
Haberler / Spor
25 Mayıs 2023 Perşembe 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Premier Lig'de geçirdiği sezonla ve oynadığı oyunla taraflı tarafsız birçok kişinin beğenisini kazanan Arsenal, şampiyonluk özlemini dindirmeye yaklaştı ancak son nefeste kaybetti.

Manchester City'nin alternatifli kadrosu son 1 ayda üst üste maçlarını kazandı ve yeniden Premier Lig şampiyonu oldu.

ARSENAL FORVETTE İSTİKRARI TUTTURAMADI

Topçular, parlak bir seon geçirse de net bir golcü eksikliği hissetti. Şampiyon olan Manchester City'deki forvet ikilisinin rakamları bunu kanıtlıyor.

Erling Haaland, çılgın bir sezon geçirirken çıktığı 35 Premier Lig maçında 36 gol ve 8 asist katkısı sağladı. Yedek forvet Julian Alvarez ise, çoğunluğu sonradan oyuna girmesi üzerine forma giydiği 30 lig maçında 9 gol ve 1 asist katkısı yaptı.

HEM SAKATLANDI HEM DE YETMEDİ

 Arsenal, sezon başında Manchester City'nin yöntemlerini Manchester City oyuncularıyla denemek üzere transferlere imza attı. Bunlardan birisi de Gabriel Jesus'du.

Brezilyalı forvet hızlı bir lig başlangıcı yapsa da yaşadığı uzun süreli sakatlık nedeniyle takımını eksik bıraktı. Ligde toplam 25 maçta görev yapan Jesus, 10 gol ve 6 asist kaydetti.

Topçuların kadrosundaki bir diğer forvet ise, altayapısından gelen Eddie Nketiah oldu. Genç forvet, Jesus'un yokluğunda formayı kaptı ancak çıktığı 29 lig maçında 4 gol ve 1 asistlik katkı yapabildi.

MİKEL ARTETA'NIN PİYANGOSU

İspanyol teknik direktör Mikel Arteta, gelecek sezon önemli bir karar vermek zorunda kalacak.

Arsenal'in Fransa Ligue 1 ekibi Reims'e kiraladığı genç forveti Folarin Balogun, kiralanan oyuncular arasında zirveye çıktı.

Kariyer sezonunu geçiren 21 yaşındaki forvet, Reims ile çıktığı 35 Ligue 1 maçında 20 gol ve 3 asist üretti.

25 milyon Euro piyasa değeri olan oyuncu, bu performansıyla devlerin de radarına girdi. İtalyan basınına göre, oyuncuya Milan'ın da ilgisi var.

Mikel Arteta'nın yeni sezon öncesi oyuncusu hakkındaki kararı kritik önem taşıyor. Arsenal yönetimi, oyuncunun satılarak maddi gelir elde edilmesi ya da kadroda tutularak Gabriel Jesus'a destek forvet olması konusunda karar verecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime