Turktime

Apple, iPhone'daki şarj soketlerini değiştiriyor

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple’ın yeni iPhone modellerinde radikal bir değişikliğe gitmeye hazırlandığı ortaya çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Apple, iPhone'daki şarj soketlerini değiştiriyor
Haberler / Teknoloji
14 Mayıs 2022 Cumartesi 14:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Medya kuruluşu Bloomberg’de yer alan haberde, Apple’ın piyasaya yeni süreceği iPhone modellerinde “Lightning” şarj soketlerini kaldırarak USB-C şarj soketlerini kullanmak için hazırlık yaptığı öne sürüldü.

Şirketin USB-C giriş ve yeni adaptör tasarımı üzerine çalıştığı belirtilirken bu sayede şirketin Avrupa’nın olası bir şarj aleti regülasyonuna karşı bu süreci başlattığı öğrenildi.

2023'DE UYGULANMASI BEKLENİYOR

Eğer şarj soketi değişirse, Apple iPhone’larda ikinci kez şarj soketini değiştirmiş olacak. Şirketten kaynaklar, adaptör aracılığıyla Lightning girişine sahip cihazların kullanılabileceğini belirtirken, bu değişikliğin en erken 2023’te olacağının da altını çizdi.

Apple’ın bu yıl piyasaya sürülecek yeni telefonlarda Lightning şarj girişini kullanmaya devam edeceği belirtildi.

Apple’ın bazı iPad ve Mac modellerinde USB-C kullanılırken, iPhone, iPad ve Mac sahibi olan bir kullanıcının farklı şarj soketlerini kullanmasının şirketin “sadelik ve basitlik” anlayışıyla uyumlu olmadığına da dikkat çekildi.

Nisan ayında AB, oy çokluğuyla bir karar almış ve mobil telefon, tablet, dijital kamera, kulaklık gibi teknolojik ürünlerin markalarından bağımsız olacak USB-C kullanmasına zorunluluk getirmişti.

Apple, orijinal iPhone’un piyasaya çıktığı 2007’den iPhone 4s’in çıktığı 2011’e kadar 30 pin iPod soketini kullanıyordu. iPhone 5 ile birlikte şirket Lightning şarj soketine geçiş yapmıştı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime