Turktime

Almanya'dan Rusya açıklaması: Bedel ödemeye hazırız

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan Rus lider Putin'i kızdıracak açıklama geldi. İhtiyaç olduğu sürece Ukrayna'ya silah göndermeye devam edeceklerini ifade eden Scholz, "Bedel ödemeye hazırız" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Almanya'dan Rusya açıklaması: Bedel ödemeye hazırız
Haberler / Dünya
22 Haziran 2022 Çarşamba 06:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Alman Sanayi Federasyonu’nun yıllık toplantısında konuştu. Scholz, Almanya’nın Ukrayna’yı “gerektiği sürece” silahlarla desteklemeye devam edeceğini söyledi. Bir kez daha Almanya’nın Litvanya ve diğer doğu müttefiklerinin yanında olacağını vurgulayan Scholz, “Avrupa ve Batı demokrasileri Ukrayna’ya yönelik saldırıyı kabul etmiyor. İhtiyaç olduğu sürece Ukrayna’ya silah göndermeye devam edeceğiz” dedi.

“BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ”

Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımların Alman ekonomisine de zarar verdiğini belirten Scholz, “Bu yaptırımlar işe yarıyor. Evet, bu yaptırımlar kendimize de zarar veriyor. Şirketlerimize zarar veriyor ama uygulanması önemli. Özgürlüğün bir bedeli vardır. Demokrasinin bir bedeli vardır. Müttefiklerle dayanışmanın bir bedeli vardır ve bu bedeli ödemeye hazırız” diye konuştu.

AB İÇİN DESTEK AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz Perşembe günü Kiev yakınlarındaki Irpin’e gerçekleştirdiği gezinin kendisine Ukrayna’nın Avrupa ailesine ait olduğunu açıkça gösterdiğini söyleyen Scholz, “Oradaki dehşet görüntüleri asla unutmayacağım” dedi. Scholz, Ukrayna’nın AB üyeliği konusunda olumlu bir karar alınması için uğraşacağını belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime