Turktime

Almanya'da üniversitede silahlı saldırı

Almanya'da Heidelberg Üniversitesi'nde düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. Saldırganın da hayatını kaybettiği olayla ilgili detaylar henüz paylaşılmadı.
ABONE OL
Abone Ol
Almanya'da üniversitede silahlı saldırı
Haberler / Dünya
24 Ocak 2022 Pazartesi 18:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Almanya'nın güneybatısındaki Heidelberg Üniversitesi'nde bir konferans salonunda silahlı saldırı düzenlendi. Polis çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu ama saldırıya ve yaralı sayısına ilişkin fazla bilgi vermedi.

Alman haber ajansı dpa da kendisi de öğrenci olduğu sanılan saldırganın intihar ettiği, ilk bilgilere göre saldırının arkasında siyasi veya dini bir neden olmadığı bilgilerini aktardı.

Üniversitenin, doğal bilimler departmanları, kliniği ve botanik bahçesine ev sahipliği yapan Neunheimer Feld yerleşkesinde operasyon başlatıldı.

Avrupa'da bireysel silahlanma yasalarının en sıkı olduğu ülkelerden Almanya'da okul saldırıları sık yaşanan bir durum değil.

2009'da Winnenden'deki bir okul saldırısında 9 öğrenci ve 3 öğretmen hayatını kaybetmişti. 2002'de de Erfurt şehrinde 19 yaşındaki bir kişi, eski öğrencisi olduğu okulu hedef almış, 12'si öğretmen, 2'si öğrenci 16 kişiyi öldürüp kendisi de intihar etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime