Turktime

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Ateş altındayız!

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, bir toplantıda Avrupa’nın Rusya ile savaş halinde olduğunu söyledikten sonra eleştiri dalgalarıyla karşılaştı. Sol Parti'den Milletvekili Wagenknecht, Baerbock'un Rusya ile savaş halinde olduğuna dair açıklaması, onun bakanlığa uygun olmadığını ifade etti.
ABONE OL
Abone Ol
Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Ateş altındayız!
Haberler / Dünya
28 Ocak 2023 Cumartesi 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Avrupa Konseyi’nde Avrupa’nın Rusya’yla savaş halinde olduğunu ve Ukrayna için daha fazlasının yapılmasını söylemesinin ardından muhalefetten yoğun tepkilere maruz kaldı.

"İTİBARIMIZ AYAKLAR ALTINDA"

Sol Parti'den Milletvekili Sahra Wagenknecht, "Baerbock'un Rusya ile savaş halinde olduğuna dair açıklaması, onun bakanlığa uygun olmadığını gösteriyor" diye kaydederken, Baerbock'u Almanya'nın itibarını ayaklar altına almakla suçladı.

Almanya İçin Alternatif Partisi’nin (AfD) Eş Başkanı Alice Weidel, Almanya'nın Avrupa'daki işgalin ortasında "sorumlu bir diplomat olarak hareket edebilecek" bir dışişleri bakanına ihtiyacı olduğunu söyledi.

"SAVAŞ İLANI"

Kuzey Ren-Vestfalya'dan bir milletvekili ve Alman-Macaristan Derneği başkanı olan Gerhard Papke, Baerbock'un açıklamasını "siyasi olarak tamamen çılgınca" olmakla suçladı. Sol Parti’den Milletvekili Selim Dağdelen, Şansölye Olaf Scholz'dan, Baerbock'un hükümetinin "savaş ilanı" yetkisine sahip olup olmadığına ilişkin "acil" bir açıklama yapmasını talep ederken, bakanın Alman halkının güvenliği için bir tehdit olduğunu da ekledi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime