Turktime

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti ile ilgili konuştu: "İpin ucu kaçtı"

İyi Parti lideri Akşener'den Kılıçdaroğlu-HDP görüşmesi ve Muharrem İnce'nin adaylığıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Akşener, Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti ile ilgili konuştu:
Haberler / Siyaset
19 Mart 2023 Pazar 00:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İyi Parti lideri Akşener'den Kılıçdaroğlu-HDP görüşmesi ve Muharrem İnce'nin adaylığıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi.

İyi Parti lideri Akşener, TV100'de yayınlanan Haftanın Paranoraması adlı programa konuk oldu. İyi Parti Lideri gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"KAZANMALIYIZ"

"Cumhurbaşkanlığını kazanmalıyız, ikincisi ise Meclis’i kazanmalıyız. Burada doğru söyleyecek birisine ihtiyaç var. Sonuçta bir 6’lı Masa kuruldu. Adaylık döneminde bir kriz çıktı, sonra tekrar ortak akıl devreye girdi ve bu formül üretildi. Biz bu seçimi mutlaka kazanmalıyız, bu son seçim’ dedim hep. Bir daha parlamenter sistemin konuşulacağı bir seçim olmayacak, şansa bırakamayız, kazanmalıyız"

İNCE'NİN ADAYLIĞI

"Sayın İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olma hakkı mevcuttur. Eğer Millet İttifakı genişleyecekse bu genişleme içerisinde yer almasını tabi ki isterim ama benim bu konuda diğer arkadaşlar adına bir şey söyleme hakkım yok. İki Belediye Başkanını koşu partneri olarak masaya ben getirdim ama CHP’yle anlaşarak oldu. Müzakere masası orası, bir arkadaşımız itiraz etti buna hatta bakan olmaları gerektiğine falan gitti iş. İYİ Parti olarak kanun teklifi verdik, eğer o geçerli olmuş olsa bu insanların kendi memleketleri için oy kullanabilmesini sağlamak, o bölgeden seçilecek milletvekillerinin sorumluluğu haline de döner, henüz orada bir sonuç alamadık."

KILIÇDAROĞLU-HDP GÖRÜŞMESİ

"Kılıçdaroğlu sadece HDP'yi değil, tüm siyasi partileri ziyaret ediyor. O görüşmelerde bir sakınca yok. Ama şöyle bir durum var: HDP bir dönemde AKP'nin partneriydi. Onun karşılığı olarak ben MHP'liydim o zaman bizle ilgili kötü bir Türk Milliyetçiliği tarifi vardı. Sonra 'Seni başkan yaptırmayacağız ile' süreç başka bir yere evrildi. Ekmeleddin İhsanoğlu daha sonra MHP'den milletvekili adayı oldu. 2014'den sonra HDP'nin partnerliği devam etti. Daha sonra papaz olma durumu oldu. Sonuçta HDP, başkaları üzerinde sopa olarak kullanılan bir aparat haline getirildi AKP tarafından. Bu ülkede oyunu çeşitli partilere oy veren Kürtler var. 31 Mart'tan beri bir çirkinlik yaşanıyor bu ülkede. İpin ucu kaçtı bu ülkede. Bir oy için Abdullah Öcalan'ın mektubunu okuyacaksınız, bir yandan da İYİ Parti'nin CHP'nin Kürt Meclis üyelerini kimlikleri ile ifşa edeceksiniz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime