Turktime

Adana Tiyatro Festivali başladı

Adana’da Devlet Tiyatroları ve Sabancı Vakfı işbirliğinde düzenlenen 22. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başladı.
ABONE OL
Abone Ol
Adana Tiyatro Festivali başladı
Haberler / Kültür
25 Mayıs 2021 Salı 09:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bu yıl 22’incisi gerçekleştirilen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, Adana Merkez Park Amfi Tiyatro Sahnesi’nde başladı. Festivalin açılışına Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Adana Valisi Süleyman Elban, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun, Türkiye Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt, Adana Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Şirin Ergüven Hamşioğlu ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Corona virüs tedbirleri kapsamında oyun temsilleri öncesinde seyircilerin girişlerde ateşleri ölçülecek ve HES kodları kontrol edilecek. Satışa sunulan biletlerin QR kodlarının okutulmasıyla seyirciler temassız bir şekilde salona alınacak. Oyun bitimine kadar seyircilerin maske ile oyunu izlemesinin zorunlu olduğu festivalde, görevli tüm personel de maske ve siperlik kullanacak. Salonlar, fuaye alanları, kantinler ve sıra bekleme olan her yerde işaretlenen alanlar sayesinde sosyal mesafenin korunması sağlanacak, salonda ise birer aralık ile koltuk satışı yapılarak izleyiciler yarı kapasite ile ağırlanacak.

Festivalin açılış konuşmalarının ardından “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Onu Ödülü” ünlü tiyatrocu ve sinema oyuncusu Nevra Serezli’ye verildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime