Turktime

ABD’den NATO krizi açıklaması

ABD'den İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu ve yaşanan Türkiye krizi ile ilgili yeni bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks, ABD’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine yönelik Türkiye’nin endişelerini giderebileceğine inandığını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
ABD’den NATO krizi açıklaması
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2022 Salı 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, NATO’ya girmek için hamle yapan İsveç ve Finlandiya’yı Türkiye’nin veto etmesi ile ortaya çıkan krizle ilgili ABD’den yeni bir açıklama geldi.

"TÜRKİYE ENDİŞE EDİYOR"

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks, ABD’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine yönelik Türkiye’nin endişelerini giderebileceğine inandığını açıkladı.

Hicks Oslo’da Norveçli mevkidaşı ile birlikte yaptığı açıklamada, “Finlandiya ve İsveç’in Türkiye’nin endişelerini doğrudan giderebileceğine eminiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO üyeliği için destek isteyen İsveç ve Finlandiya’ya tepki göstermiş, “30 teröristi vermeyeceksin, NATO’ya girmek için destek isteyeceksiniz. Kusura bakmasınlar.. Biz şu anda bu yetkimizi çünkü NATO’da tam ittifak gerekiyor bir ülke hayır derse NATO ittifakı içerisinde o ülkeyi alamazlar” demişti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime