Turktime

400 yıllık konakta izinsiz restorasyon

Koruma altındaki tescilli kültür varlıklarından biri olan 17. yüzyıldan kalma Taş Oda adlı tarihi yapının avlusunda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafında başlatılan inşaat çalışması tepki çekti.
ABONE OL
Abone Ol
400 yıllık konakta izinsiz restorasyon
Haberler / Kültür
27 Mart 2021 Cumartesi 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Burdur’da bulunan koruma altındaki tescilli kültür varlıklarından biri olan 17. yüzyıldan kalma Taş Oda adlı tarihi yapının avlusunda başlatılan inşaat çalışması tepki çekti.

soL'dan Yusuf Yavuz'un haberine göre, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu tarafından sosyal tesis olarak işletilen geleneksel mimari örneği tarihi yapının dokusuna uygun olmayan demir, briket ve betonla yapılan sundurma inşaatının Bölge Koruma Kurulundan izninin olmadığı ortaya çıktı.

Yapılan inşaat çalışması sırasında Taş Oda’nın avlusuna bitişik binadan bir de kapı açılırken, avlu duvarı briketle yükseltildi.

İddiaya göre koruma altındaki yaklaşık 400 yıllık tarihi konağın avlusunda inşa edilen açılır kapanır camlı ünite, MAKÜ tarafından restoran, kafeterya ve benzeri amaçlar için kullanılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime