Turktime

2 bin 400 yıllık eserlere büyük ilgi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 bin 400 yıllık lahit mezardan çıkan ve Bodrum Kalesi'nde sergilenmeye başlanan eserlere, ziyaretçiler büyük ilgi gösteriyor.
ABONE OL
Abone Ol
2 bin 400 yıllık eserlere büyük ilgi
Haberler / Kültür
24 Mayıs 2021 Pazartesi 15:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un kapağını açtığı 2 bin 400 yıllık lahit mezardan çıkan ve Bodrum Kalesi'nde sergilenmeye başlanan eserlere, yerli ve yabancı tatilciler ilgi gösteriyor.

Deniz, kum ve güneşin yanı sıra, mavinin tüm tonlarını barındıran koyları ve yemyeşil doğasıyla adından söz ettiren Bodrum, kültür turizmiyle de ön plana çıkıyor.

İkinci etap restorasyon çalışmaları tamamlanan İtalyan, Alman, Fransız ve İspanyol Kuleleri, Karyalı Prenses Sergi Salonu ve Serçe Limanı Batığı'nın olduğu kale, tatilciler tarafından gezilecek alanlar arasında bulunuyor.

Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Hüseyin Toprak, Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon ve teşhir çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi.

Kalede üç konseptte hareket edildiğine değinen Toprak, bunların ilkinin kalenin, ikincisinin su altı eserlerinin, sonuncusunun da yarımada genelinde çıkan kara eserlerin sergilenmesinin olduğunu belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime